Architecture Studies Library
       University of Nevada, Las Vegas Libraries
UNLV HOME (University of Nevada, Las Vegas)
Links for ASL and Libraries Hours for all UNLV Libraries Search catalog for all UNLV Libraries Access your library account ASL Comment Form
ASL Books     Articles     Course Reserves    
                            
The ASL The Web

UNLV Libraries -> Architecture Studies Library -> Finding Resources -> Module 1: Finding your way -> Physical locations in the Architecture Studies Library*


Physical locations in the Architecture Studies Library*
Worksheet Answers

  1. What subjects are included in Arch Book Stacks on the first floor (Library of Congress classification A-Z but not Ns)?
    Answer: Technical systems, codes & standards, environmental, construction, urban planning and landscape architecture titles
  2. Note the title and call number of one book in the NA oversize section. [this is a trick question]
    Answer: There is no specific section for oversized texts in the Architecture Studies Library, they are mixed in with regular sized books.
  3. Note the title and call number of one bound periodical (magazines, not books!) with a call number starting SB 469.
    Answer: the following are examples or correct answers:
    Landscape Design 
    	Location   UNLV Arch Periodicals   
      	Call #        SB 469 .L33
    Landscape Architecture
    	Location   UNLV Arch Periodicals   
      	Call #        SB 469 .L3
    Garden Design
     	Location   UNLV Arch Periodicals   
      	Call #       SB 469 .G27 
    Landscape Journal
    	Location   UNLV Arch Periodicals   
      	Call #        SB 469 .L35 
  4. Current (recent) periodicals are arranged in what order?
    Answer: Alphabetically by title
  5. Older periodicals are arranged in what order?
    Answer: By call number
  6. Note the title and call number of one book in the Arch Ref section.
    Answer: These titles are located on low row stacks, first floor (across from elevator) - choose any of the titles.
  7. Note the title of one of the items in the new books section.
    Answer: These items are located on the first floor by the Current Periodicals. A list of new titles is on the web at http://www.library.unlv.edu/collections/newstuff/newbk.php
  8. How do you get materials from the Architecture Reserve Section?
    Answer: Ask at ASL service desk for items on physical reserves [mainly books] or check online for electronic reserves (e-reserves) [mainly articles]. The URL for e-reserves is: http://ereserves.library.unlv.edu/eres/default.aspx




Monday, 17-Dec-2012 10:50:32 PST