Architecture Studies Library
       University of Nevada, Las Vegas Libraries
UNLV HOME (University of Nevada, Las Vegas)
Links for ASL and Libraries Hours for all UNLV Libraries Search catalog for all UNLV Libraries Access your library account ASL Comment Form
ASL Books     Articles     Course Reserves    
                            
The ASL The Web

UNLV Libraries Main Page -> Architecture Studies Library -> Las Vegas Guides and Collections -> Las Vegas Architects and Buildings Database -> Projects

CAMPOS Office, Parole & Probation Building

Photos & Links: (Web Page 1)
Location:
Las Vegas, NV
Alternate Name(s):
  • SPWB CAMPOS Office Parole & Probation Building
Type(s):
Subtype(s):
Other Size Measure: Five-Story Office Building above a Three-Story Parking Garage
Firm(s):
Architect(s):
Owners: State of Nevada Public Works Board
Contractors: CORE Construction (General Contractors)
Structural engineer: Mendenhall-Smith Incorporated
Electrical engineer: JBA Consulting Engineers
Civil engineer: Lochsa Engineering
Others on the design team: E.S.G. Construction Consultant
Description: This facility was designed to reuse the existing CAMPOS site. A major challenge for this site are the future NDOT freeway expansions plans and the overall limited size. The site will have limited access off Bonanza and will have to address the expansion of the freeway to the south will eventually be demolished. Creating an office environment that provides safe and secure separation between staff and offenders is also critical to itís design. The enclosed parking structure provides complete separation between staff to the building at each level of the garage. The garage and building are integrated completely in order to maximize the site constraints as well as provide a true urban feeling. The separation and secure line between staff and offenders is exemplified by using the large curved element as the secure line. This curve also becomes an inconic feature on the west elevation and addresses the main intersection of Bonanza & Casino Center. The organization of the facility is ideal to keep construction costs down by utilizing the parking garage structure/column layout and extending that through all levels of the facility. Materials are durable and easily maintained and provide a sense of security and longevity. The facility is also designed appropriately for the harsh desert climate by incorporating sun shade devices, low e-gazing, low water use plumbing fixtures and landscaping.
Extra Note: AIA Nevada Design Awards (2006) Entry No. UB06010, Submission.
UNLV Architecture Studies Library holds: Form Core Boards, Project Identification Form, Photo Release Form, Intern Compensation Disclaimer Form, Project Entry Form, Exteriors Photos, Site Plan, Floor Plans, Interior Photos and CD