Architecture Studies Library
       University of Nevada, Las Vegas Libraries
UNLV HOME (University of Nevada, Las Vegas)
Links for ASL and Libraries Hours for all UNLV Libraries Search catalog for all UNLV Libraries Access your library account ASL Comment Form
ASL Books     Articles     Course Reserves    
                            
The ASL The Web


UNLV Libraries -> Architecture Studies Library -> Las Vegas Guides and Collections ->
AIA Nevada Design & Service Awards Archive -> 2008 awards

 
NEVADA AIA DESIGN AWARDS 2008





 

Entry number: ie08009
Project Name: Private Residence - Turnberry Place
Building Type: Residential
Completion Date: Unknown
Architect: Carpenter Sellers Associates
Building Location: Turnberry Place, Las Vegas, NV 89109

Design Team:
General Contractor: Baker Construction
Interior Designer: Carpenter Sellers Associates
Photographer: Carpenter Sellers Associates & Sampsel Preston

Statement of Design Approach:
A comfortable setting, an inviting pallet of colors, and a nice bouquet of exotic flowers await both residents and guests at Turnberry Place's main lobby. It is exactly what one would expect to see in a luxury high-rise condominium community. To see the unexpected one would have to be privileged enough to be invited to our client's home, located on the 35th floor, overlooking the Las Vegas Valley. As spectacular as their view of the Las Vegas Valley is, it's hardly the highlight of this lavish condo.

Originally from California, by way of New York City, this intellectual couple had already decided that they wanted an earthy, Clodagh influenced environment. Upon meeting with them we felt they also wanted color, even if they didn't know it yet. Little did they know we were going to introduce them to their wild side. At first glance, the home embodies an upscale Las Vegas ultra-lounge. It's rich. It's cultured. It's chic. This space is enveloped in a brilliant blend of deep reds, African woods, mirrors and technology. "They created for us what we thought impossible to achieve - an environment that is dramatic, colorful, and exciting and yet at the same time, is a warm, inviting and peaceful retreat," affirmed the client.

Entering into the 3,000 sf high-rise condo from the private elevator foyer, the owners and guests are welcomed with bold, plum stone flooring with highly reflective speckles that resemble diamonds and contemporary, dark wood French doors with red glass inserts. The original architecture was modified to make use of dead space and create a multidimensional atmosphere. As you enter the home, your eyes are immediately drawn to the sculptural paneled wall. This sculptural piece is complemented by an LED light system that can be color controlled by the couple to either set "the mood" or to better entertain their unsuspecting guests. Fiberoptic lights were added to the living room ceiling creating the illusion of height and a night under the stars. A substantial bar-wall opposite the patio is backed by mirrored glass to reflect the view and natural light into the space. Dimly lit niches were fabricated in the main living space, office, and bedroom to house and celebrate the many artifacts that the couple has collected on their numerous travels.

 

 

 

Back to top




Material in ASL Library: Form Core Boards, Project Description Form, Exteriors Photos, Location Map, Site Plan, Floor Plan, and Interior Photos

These images are low-resolution reproductions of the images provided for the AIA Nevada Design Awards. All materials should be considered copyrighted and may not be reproduced or used without permission.






Monday, 17-Dec-2012 10:50:05 PST