Architecture Studies Library
       University of Nevada, Las Vegas Libraries
UNLV HOME (University of Nevada, Las Vegas)
Links for ASL and Libraries Hours for all UNLV Libraries Search catalog for all UNLV Libraries Access your library account ASL Comment Form
ASL Books     Articles     Course Reserves    
                            
The ASL The Web


UNLV Libraries -> Architecture Studies Library -> Las Vegas Guides and Collections ->
   AIA Nevada Design & Service Awards Archive -> 2006 awards -> SPWB Campos Office Parole & Probation Building

 
NEVADA AIA DESIGN AWARDS 2006










 

Entry number: UB06010
Project Name: SPWB CAMPOS Office Parole & Probation Building
Building Type: Office and Parking Facility
Completion Date: NA
Architect: SH Architecture

Design Team:
Interior designer: SH Architecture
Landscape architect: Southwick Landscape Architecture
Structural engineer: Mendenhall-Smith Incorporated
Electrical engineer: JBA Consulting Engineers
Civil engineer: Lochsa Engineering
Others on the design team: E.S.G. Construction Consultant



Design approach/Narrative:
This facility was designed to reuse the existing CAMPOS site. A major challenge for this site are the future NDOT freeway expansions plans and the overall limited size. The site will have limited access off Bonanza and will have to address the expansion of the freeway to the south will eventually be demolished. Creating an office environment that provides safe and secure separation between staff and offenders is also critical to it’s design. The enclosed parking structure provides complete separation between staff to the building at each level of the garage. The garage and building are integrated completely in order to maximize the site constraints as well as provide a true urban feeling. The separation and secure line between staff and offenders is exemplified by using the large curved element as the secure line. This curve also becomes an inconic feature on the west elevation and addresses the main intersection of Bonanza & Casino Center. The organization of the facility is ideal to keep construction costs down by utilizing the parking garage structure/column layout and extending that through all levels of the facility. Materials are durable and easily maintained and provide a sense of security and longevity. The facility is also designed appropriately for the harsh desert climate by incorporating sun shade devices, low e-gazing, low water use plumbing fixtures and landscaping.

Material in ASL Library: Form Core Boards, Project Description Form, Exteriors Photos, Location Map, Site Plan, Floor Plan, and Interior Photos

 

 

 


       



These images are low-resolution reproductions of the images provided for the AIA Nevada Design Awards. All materials should be considered copyrighted and may not be reproduced or used without permission.






Monday, 17-Dec-2012 10:50:01 PST