Architecture Studies Library
       University of Nevada, Las Vegas Libraries
UNLV HOME (University of Nevada, Las Vegas)
Links for ASL and Libraries Hours for all UNLV Libraries Search catalog for all UNLV Libraries Access your library account ASL Comment Form
ASL Books     Articles     Course Reserves    
                            
The ASL The Web


UNLV Libraries -> Architecture Studies Library -> Las Vegas Guides and Collections ->
   AIA Nevada Design & Service Awards Archive -> 2006 awards -> Employment, Training and Rehabilitation Office Building

 
NEVADA AIA DESIGN AWARDS 2006










 

Entry number: B06021
Project Name: State of Nevada Dept. of  Employment, Training and Rehabilitation Office Building 
Building Type: Office
Completion Date: August 2006

Architect: Dekker/Perich/Sabatini, Ltd.
Interior designer: Dekker/Perich/Sabatini, Ltd.
Landscape architect: J.W. Zunino & Associates
Structural engineer: Dekker/Perich/Sabatini, Ltd.
Electrical engineer: Harris Consulting Engineers
Civil engineer: Lochsa Engineering
General contractor: Roche constructions
Photographer: Patrick Coulie Photography
Others on the design team: The Weidt Group

Design Approach/Narrative: The new two-story, 60,000 sf office building for the State of Nevada, Department of Employment Training and Rehabilitation, (DETR), is designed to bring together several departments, scattered throughout the Las Vegas Valley in various facilities, as well as provide for anticipated future growth of the department.

The project boasts LEED Silver Certification design, however will not file for certification. Natural daylighting, drought tolerant landscaping, and energy conservation are key design features. However, this building design goes beyond tradition for Nevada and the first of its’ kind. The design incorporates raised access flooring as a means for delivering voice, modular data and power to maximize flexibility of workspaces and underfloor air technology is expected to improve indoor environmental quality, reduce construction and operating costs, and boost productivity by giving the occupants greater control over their environment and their thermal comfort. In addition, the building is situated to preserve the magnificent mountain views to the east and is located back from the street in a park-like setting incorporating walking paths around the campus and connection to other State buildings in the area.

 Material in ASL Library: Form Core Boards, Project Description Form, Exteriors Photos, Location Map, Site Plan, Floor Plan, and Interior Photos

 

 

 



 

 

 


       



These images are low-resolution reproductions of the images provided for the AIA Nevada Design Awards. All materials should be considered copyrighted and may not be reproduced or used without permission.






Monday, 17-Dec-2012 10:50:00 PST