Architecture Studies Library
       University of Nevada, Las Vegas Libraries
UNLV HOME (University of Nevada, Las Vegas)
Links for ASL and Libraries Hours for all UNLV Libraries Search catalog for all UNLV Libraries Access your library account ASL Comment Form
ASL Books     Articles     Course Reserves    
                            
The ASL The Web


UNLV Libraries -> Architecture Studies Library -> Las Vegas Guides and Collections ->
   AIA Nevada Design & Service Awards Archive -> 2005 awards -> CCSN Health Sciences Building

 
NEVADA AIA DESIGN AWARDS 2005










 

Entry number:

B05039

Project Name:

CCSN Health Sciences Building

Project Address:

6375 N. Charleston Blvd. , Las Vegas , NV

Building Type:

Educational

Completion Date:

September 2005

Design Team

Acoustical

 

 

Architect

JMA Architecture Studios

 

Civil Engineers

Lochsa Engineering

 

Client / Owner / Developer

Community College of Southern Nevada

 

Electrical Engineers

JBA Consulting Engineers

 

Exterior Lighting

 

 

Food Service

 

 

General Contractors

Martin-Harris

 

Interior Designers

JMA Architecture Studios

 

Laboratory

Design For Science

 

Landscape Architects

Southwick Landscape Architects

 

Photographer

Opulence Studios

 

Structural Engineers

Bennett & Jimenez

Design Approach: The design team faced three challenges. One was the implementation of the new campus master plan while simultaneously creating an overall sense of unity with the existing campus. To accomplish the goal a third plaza was created to complete the main pedestrian mall. The design team provided connectivity to the existing plazas. Materials and muted desert colors were used that complement the campus while setting the tone for future expansion and maintenance. The second challenge was to create a sense of identity and community for Health Sciences. A covered walkway was conceived that will connect the buildings in the Health Sciences Plaza . This walkway was incorporated into the building lobby to reinforce unity with the plaza. A hierarchy of public outdoor and indoor spaces was developed. The final challenge was to create a regionally appropriate building. To do this the building was orientated to respect climate conditions. A solar voltaic structure is planned for future installation.

 

Material in ASL Library: Form Core Boards, Project Identification Form, Photo Release Form, Intern Compensation Disclaimer Form, Project Entry Form, Exteriors Photos, Site Plan, Master Plan, Floor Plans, Elevations, Renderings, Interior Photos and CD

 

 

 

 

 

 



 

 

 


       



These images are low-resolution reproductions of the images provided for the AIA Nevada Design Awards. All materials should be considered copyrighted and may not be reproduced or used without permission.






Monday, 17-Dec-2012 10:49:58 PST